آسپارتـام شیرینکنندهای مصنوعی هست که برای جلوگیری از پوسیدگی دندانها بسیار مورد استفاده قرار میگیرد، زیرا قندها بستر اصلی برای باکتریهای دهان را تشکیل میدهند پس استفاده از شیرینکنندهای که مقدار مصرفی آن بسیار کمتر از شکر هست عاقلانهتر است.
مدت زمان شیرینکنندگی آسپارتام طولانیتر از ساکارز است، بنابراین اغلب با سایر شیرینکنندههای مصنوعی (سوربیتول، مالتیتول، مانیتول، سدیم ساخارین) مانند آکسیفلما پتاسیم مخلوط میشود تا طعم کلی شبیه شکر را به ما بدهد.
افزایش شدید متانول خون پس از مصرف بیش از حد آسپارتام سبب افزایش قابل توجه اسید فرمیک خون میشود که مسئول اسیدوز و مسمومیت چشم در مسمومیت با متانول است. آسپارتام در سوء مصرف دوز تا ۲۰۰ میلیگرم در کیلوگرم در افراد نرمال و یا به ۱۰۰ میلیگرم در کیلوگرم در PKU، سطح فنیل آلانین خون را که به میزان قابل قبولی با عقبماندگی ذهنی فرزندان مرتبط است، افزایش نمیدهد. نتیجهگیری میشود که این ماده تحت شرایط قابل پیشبینی مصرف، در معرض خطر برای استفاده در حاملگی قرار ندارد.
کاربردهای آسپارتام :
نمونههایی از غذاها که ممکن است با این ماده، شیرین شوند عبارتند از:
رژیم غذایی نوشابه
نوشیدنیهای پودری
آدامس
پودینگ خشک
برخی از غلات صبحانه سرد
برخی از محصولات لبنی
مخلوط دسر خشکشده
دسرهای منجمد
آسپارتام به طور کلی در محصولات پخته شده استفاده نمیشود، زیرا هنگامی که حرارت داده میشود شیرین آن را از دست میدهد.
جهت خرید این محصول با شماره های زیر تماس بگیرید.
09195380572 معین
03195023713
درباره این سایت